Informácia o ochrane osobných údajov

Reprezentačný ples predstavuje významnú verejnú udalosť Žilinskej univerzity (ďalej len „UNIZA“). K ochrane osobných údajov dotknutých osôb, v tomto prípade účastníkov plesu, pristupujeme zodpovedne. Povinnosťou UNIZA, ako prevádzkovateľa, je informovať dotknuté osoby o tom, aké osobné údaje, na aké účely a akým spôsobom sa budú spracúvať, kto bude ich príjemcom a aké majú účastníci práva v oblasti ochrany osobných údajov.

Informujeme vás, že počas podujatia budú Prevádzkovateľom vyhotovované obrazové a obrazovo‐zvukové záznamy účastníkov. Pre účely vyhotovenia obrazových záznamov budú súčasne zriadené i vyhradené miesta (fotobúdka a fotostena), ktoré môžete v prípade záujmu o vyhotovenie obrazových záznamov využiť. Obrazové a obrazovo‐zvukové materiály budú použité výhradne na propagáciu podujatia. Nebudú zneužité na dehonestáciu alebo diskreditáciu podujatia, účastníkov.

Prevádzkovateľ: Žilinská univerzita v Žiline, IČO: 00397563, Univerzitná 8215/1, 010 26 Žilina

Kontaktný údaj na zodpovednú osobu na UNIZA pre dohľad nad ochranou osobných údajov: e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. .

Na základe čl. 13 a čl. 14 Nariadenia európskeho parlamentu a rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „Nariadenie“) vám poskytujeme informáciu o spracúvaní osobných údajov.

  1. Účel spracúvania: vyhotovovanie obrazového a obrazovo‐zvukového záznamu z plesu. Tieto záznamy môžu byť publikované pre interné účely UNIZA prostredníctvom časopisu Spravodajca, ako aj na verejnú propagáciu plesu na vnútornom televíznom okruhu UNIZA, webstránke UNIZA a prostredníctvom sociálnych médií: Facebook, Twitter, Instagram a Youtube, ktoré UNIZA využíva k propagácii svojich aktivít.
  2. Právny základ spracúvania osobných údajov je oprávnený záujem prevádzkovateľa na základe čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia v súlade s účelom spracúvania podľa bodu 1 tejto informácie.
  3. Kategória osobných údajov: obrazový a obrazovo‐zvukový záznam z plesu.
  4. Okruh dotknutých osôb: Účastníci plesu. 
    Účastníci plesu, ktorí si neželajú byť počas podujatia fotografovaní alebo snímaní kamerou na videozáznam, môžu sa vyhnúť miestu fotografovania a natáčania, prípadne môžu požiadať fotografa alebo kameramana o upustenie od priameho fotografovania alebo snímania kamerou.
    Doba uchovávania obrazových a obrazovo‐zvukových záznamov je stanovená v platnom Registratúrnom pláne UNIZA.
  5. V prípade obrazových a obrazovo‐zvukových záznamov a fotografii, ktoré sa považujú za diela podľa Autorského zákona (§3 Zákona NR SR č. 185/2015 Z. z. Autorský zákon) bude prevádzkovateľ spracúvať osobné údaje, ktoré sú ich súčasťou na umelecké, kultúrne, informačné, vyučovacie, archivačné a propagačné účely, a ktorých účel spracúvania neuplynie skôr ako zaniknú majetkové práva výrobcu/výrobcov diela alebo 50 rokov od vyhotovenia diela.
  6. Prevádzkovateľ neberie žiadnu právnu zodpovednosť za obrazové a obrazovo‐zvukové záznamy vyhotovené a uverejnené inými osobami ako je UNIZA.
  7. UNIZA informuje účastníka plesu o nasledovných právach vyplývajúcich z Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 a zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov:
    a) právo požadovať od UNIZA prístup k poskytnutým osobným údajom, získanie potvrdenia o tom, že sa jeho osobné údaje spracúvajú a súvisiace informácie,
    b) právo na opravu osobných údajov v prípade nesprávnych alebo neúplných osobných údajov, 
    c) právo na vymazanie osobných údajov, ak sú splnené zákonné predpoklady umožňujúce výmaz osobných údajov („právo na zabudnutie“),
    d) právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov, ak sú splnené zákonné predpoklady umožňujúce obmedzenie spracúvania osobných údajov,
    e) právo na prenosnosť osobných údajov poskytnutých zamestnávateľovi, ak sú splnené zákonné predpoklady umožňujúce prenosnosť osobných údajov,
    f) právo odvolať svoj súhlas so spracúvaním osobných údajov, ak sa osobné údaje spracúvajú na základe súhlasu, zaslaním e-mailu alebo listu na kontaktnú adresu zodpovednej osoby; 
    g) právo podať návrh na začatie konania Úradu na ochranu osobných údajov, ktorého účelom je zistiť či došlo k porušeniu práv fyzických osôb pri spracúvaní ich osobných údajov alebo došlo k porušeniu platnej legislatívy,
  8. Zamestnávateľ potvrdzuje, že poskytnuté osobné údaje nie sú spracúvané prostredníctvom automatizovaného individuálneho rozhodovania a profilovania.
  9. UNIZA potvrdzuje, že prenos osobných údajov do tretích krajín (mimo krajín EÚ a EHP) alebo medzinárodných organizácií sa neuskutočňuje.
© 2019 Stavebná fakulta, Univerzitná 8215/1, 010 26 Žilina